15 Mayıs 2013 Çarşamba

Mayıs Oyunları: Majske Igre

Slovenya'da aylar süren, hayatımın en uzun kışını yaşadıktan sonra nihayet bahar geldi. En azından haftanın belli günlerinde güneş açıyor artık. Baharın gelmesiyle birlikte de aktiviteler açık havaya taşındı. Koridor partilerimizin yerini ise Rozna Dolina çimleri, Kongresni Trg ya da nehir kenarında gerçekleştirilen parti öncesi aktiviteleri aldı. Hayat hava güneşli olunca güzel.

Rozna Dolina gençliği, 4 numaralı yurdun önü

Mayıs ayının gelmesiyle birlikte geleneksel olarak düzenlenen "Mayıs Oyunları - Majske Igre" etkinlikleri de başladı. Spor müsabakalarının düzenlendiği, sırasıyla Rozna Dolina, Tivoli Park, Roznik tepesi, Mestni Log ve Bezigrad'da düzenlenen büyük partilerin de dahil olduğu bahar şenliği havasındaki etkinlikler zinciri olarak adlandırabiliriz Majske Igre'yi. Şu ana kadar Rozna Dolina, Tivoli ve Roznik partileri gerçekleşti henüz. Tivoli Park'ındaki etkinlikte farklı olarak Slovenya'nın farklı bölgelerinin ve farklı ülkelerin yiyecek ve içecek ikramları da vardı. Biz öğrencileri mutlu etti :) Akşam tabii ki konserlerle birlikte, party mode on.


Tivoli Park, konserden

Roznik tepesi

Konserlerden bir tanesi de yukarıda resimde gördüğünüz tepecikte gerçekleşti. Güzel kafalar yaşanıyorken, Roznik tepesine ulaşmak pek kolay olmadı haliyle. Ljubljana'da yapılacak pek az şey arasında, bir gün Roznik tepesine çıkıp şehrin panaromik görüntüsünü görmek de fena fikir olmaz esasında.

Özetle, Mayıs oyunları etkinlikleriyle biz eğlendik, eğlenmeye de devam ediyoruz :)
Daha ayrıntılı bilgiye bu siteden ulaşabilirsiniz: http://www.majskeigre.com/index.php

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder